Германците изработват от вкъщи средно 17 процента от трудовите си

...
Германците изработват от вкъщи средно 17 процента от трудовите си
Коментари Харесай

Германците изработват от вкъщи средно 17% от трудовите си часове

Германците създават от у дома приблизително 17 % от трудовите си часове, съгласно данни на института " Ифо ".

" За страдание едвам половината от работните места в страната са съвместими с работа от у дома ", споделя специалистът от института Жан-Виктор Алипур. " Когато имат опция, хората работят от у дома приблизително 1,5 дни седмично ".

Броят им обаче варира съществено измежду другите браншове. В ИТ промишлеността и рекламата близо две трети от работните часове се извършват от у дома, при консултантите - една четвърт, в телекомуникациите - 38 %. На противоположния полюс е хотелиерството с 1 %, а след него са производителите на питиета и строителството - с по 2 и 3 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

Делът на хората, работещи най-малко отчасти от у дома, през август се е покачил леко до 25 на 100 по отношение на 24 на 100 през април. Но и в това има огромни разлики сред другите браншове.

" Тази съразмерност остава на практика без смяна, откакто условието фирмите да оферират благоприятни условия за работа от у дома отпадна през март 2022 година ", споделя Алипур. " Хоум офисът стана интегрална част от трудовата просвета в Германия и ще си остане подобен. Хибридният модел се наложи ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР