Германците буквално щурмуваха шатрите с бира в мига, в който

...
Германците буквално щурмуваха шатрите с бира в мига, в който
Коментари Харесай

Октоберфестът в Мюнхен е открит: Германците щурмуваха шатрите с бира

Германците безусловно щурмуваха шатрите с бира в мига, в който бяха отварени вратите на 189-ото ревю Октоберфест, написа списание „ Шпигел ".

Най-нетърпеливите даже са спали пред вратите на най-голямото и известно биреното ревю в света. Повечето са били увити в одеяла и са си носели термоси с бира, описват медиите в страната.

Октоберфестът отвари порти по обяд. Кметът Дитер Райтер (SPD) и министър председателят Маркус Зьодер (ХСС) наляха първата бъчва бира тъкмо в 12 часа и по този метод откриха фестивала. Едва когато Райтер вдигне тост и пожела „ Октоберфестът да е кротичък ", бирата потече и за гостите на ревюто.

Тази година една чаша бира коства сред 13,60 и 15,30 евро.

Около шест милиона гости се чакат в баварската столица до 6 октомври, когато биреното ревю ще бъде закрито.

Октоберфестът се счита за най-големия фестивал в света. Във влаковете до Мюнхен към този момент е мъчно да се намерят свободни места.

Организаторите на биреното ревю тази година са стегнали ограниченията за сигурност. След хипотетичните ислямистки офанзиви в Солинген и Мюнхен са взети специфични ограничения - на входовете ще се ревизира за ножове и друго оръжие.

За пръв път са ще се употребяват ръчни металодетектори, като органите на реда ще обхождат целия парк и шатрите, с цел да предотвратят произшествия.

На територията на шатрите няма да се позволяват хора с ножове, револвери, стъклени бутилки и огромни чанти.

„ Направихме всичко по силите си и се надяваме на схващане от страна на хората. Вероятно ще се изчаква няколко минути повече на входа, само че инспекцията е значима ", сподели кметът Дитер Райтер.

Той уточни също по този начин, че в парка, където се организира Октоберфест, ще дежурят към 600 служители на реда. Има и над 1200 стюарди, които всекидневно ще съблюдават за реда по време на биреното ревю.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР