Германци, ядосани от повишаващите се сметки за енергия, масово са

...
Германци, ядосани от повишаващите се сметки за енергия, масово са
Коментари Харесай

Ад в Германия: Хората плачат отчаяни - не могат да си платят сметките за ток

Германци, ядосани от повишаващите се сметки за сила, всеобщо са почнали да се обаждат във компаниите за комунални услуги, с цел да изразят своето отчаяние от тази обстановка, осведоми Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Служителите в центровете за обслужване на клиенти на корпорацията Е.ОН (E.ON) и на други снабдители на сила са принудени да се оправят всеки ден с лавина от позвънявания на хора, които упорстват да узнаят за какво сметките им внезапно са скочили или желаят да им бъде обяснено по какъв начин да съумеят да ги платят.

" Обажданията на обезверени клиенти в нашите колцентрове се усилват ", споделя Ингберт Либинг, началник на Германската асоциация на локалните снабдители на комунални услуги (VKU).

" Отчаянието на някои клиенти ги прави нападателни. Други се обаждат с насълзен глас и се нуждаят от психическа поддръжка ", споделя Либинг.

Докато цените на силата в Европа се покачват поради намаляването на доставките на природен газ от страна на Русия след наложените й наказания заради военната инвазия в Украйна, немски снабдители на сила трансферират на потребителите част от нарасналите си разноски. Те нарастват заради нуждата от компенсиране на лимитираните съветски доставки посредством закупуване на по-скъпо синьо гориво от други източници, отбелязва Ройтерс.

И семействата, които имат дълготрайни контракти за доставка на сила, ще бъдат " ударени " от новата такса, която от 1 октомври потребителите на природен газ в Германия ще бъдат принудени да заплащат. Тя е въведена, с цел да бъдат подкрепени компаниите снабдители на природен газ. Те изнемогват заради скока на цените на синьото гориво, което внасят, написа Ройтерс.

Компанията за комунални услуги Е.ОН със своите към 14 милиона клиенти е най-големият енергиен снабдител в Германия. Тя разгласи, че е нараснала потенциала на центровете си за обслужване на клиенти, с цел да се оправи с възходящия брой на позвънявания от страна на консуматори, доста от които чакат сметките им да продължат да порастват.

" Много хора, като цяло, подценяват мащабите на енергийната рецесия и на обвързваното с нея повишение на цените ", съобщи пред Ройтерс основният изпълнителен шеф на " Е.ОН Енерги Германия " (E.ON Energie Germany) Филип Тон.

Ръководството на Е.ОН е отказало на Ройтерс да беседва със чиновници в областта на обслужване на клиентите с претекст, че няма задоволително личен състав.

" Няма свободни чиновници, а ние се нуждаем от всеки един от тях, с цел да бъдат поети позвъняванията. Ако някой чиновник не е на работното си място, няма да можем да отговорим на всички позвънявания на нашите клиенти ", е декларирал представител на компанията.

Домакинствата в Германия нормално са обвързани с дълготрайни контракти, в които цената на силата е закрепена за интервала на тяхното деяние. Много компании снабдители обаче към този момент покачват цените на някои клиенти според от типа на договорите, които са сключили с тях.

Комуникацията с клиентите по отношение на повишаващите се цени е предизвикателство на компаниите за комунални услуги, счита Керстин Андрее, ръководещ шеф на Федералната бизнес асоциация на фирмите в областта на енергетиката и във водния бранш.

" До огромна степен всички признават, че фирмите за комунални услуги не са причина за актуалната обстановка, само че държат и тях виновни за нея, тъй като посредством тези компании неприятните " вести " доближават до потребителите ", прибавя Андрее. Тя твърди, че доста афектирани клиенти постоянно изливат своя яд върху чиновниците на колцентровете на фирмите или им споделят своите паники за бъдещето развиване на цените.

По-рано този месец държавното управление на Германия разгласи пакет от ограничения на стойност 65 милиарда евро в поддръжка на потребителите и на бизнеса заради увеличаващата се инфлация. Управляващите в Берлин възнамеряват да провиснал финансова помощ на семействата, която да покрива цената на " базово " количество електронерегия, колкото е належащо за облекчаване на главните битови потребности.

На този декор съвсем 40 % от хората в Германия допускат, че няма да бъдат в положение или ще им е доста мъчно да заплащат сметките си за електричество и за газ през идната зима, демонстрират резултатите от изследване на немската социална медия А Ер Де (ARD)./БЛИЦ.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР