Германското списание Шпигел“ публикува по няколко сделки от миналата година,

...
Германското списание Шпигел“ публикува по няколко сделки от миналата година,
Коментари Харесай

Шпигел: Меркел и Борисов са в схема за доставка на некачествени маски от България

Германското списание „ Шпигел “ разгласява по няколко покупко-продажби от предходната година, когато Бундесверът закупува от български компании защитни маски и защитни дрехи.
„ Още не е ясно дали тази корона-сделка е политически фарс или спекулация “, показват създателите Юрген Далкампф, Константин декор Хамерщайн и Гунтер Лач.
 Борисов: С Меркел споделяме общи полезности Борисов: С Меркел споделяме общи полезности
Министър-председателят Бойко Борисов и канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел разговаряха по телефона. В рамките на р...
Между двете страни били подписани контракти за относително дребни доставки. „ Венера Стайл “, компания от Хасково, позната като производител на дамско долни дрехи, доставила 200 000 маски за 246 000 евро.
Още две компании доставили 11 000 защитни дрехи за 341 000 евро.
Това се случва през април 2020 година, когато самата България и за известно време даже е наложена възбрана за износа им.
Сделката се употребява с най-голям политически приоритет в Германия, тъй като с нея се занимават канцлерът Ангела Меркел и министърът на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер. Ангажираността им стига до такава степен, че Крамп-Каренбауер изпраща своя адютант в България, с цел да вземе мостри от предлаганата стока.
„ Сделките са задвижени от Меркел и от българския министър председател Бойко Борисов - другар на Запада, който обаче в своята страна непрестанно е обект на клюки, че като политик не е изключително чист ", пишат създателите.
 Ангела Меркел на разпит поради лобиране за Wirecard Ангела Меркел на разпит поради лобиране за Wirecard
Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще бъде разпитана през днешния ден от немските депутати за какво е лобирала за доставчика на електронни заплащания...
„ Бившият пожарникар, някогашен бодигард, някогашен каратист и някогашен началник на охранителна компания Борисов не е считан за пример на общественик. Опозицията го упреква, че прикрива една корумпирана система, в коята думата имат олигарсите “, пишат създателите на публикацията.
, а Борисов е на „ ти “ и на малко име както с канцлера, по този начин и с министъра на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер, напомнят публицистите.
Според тях създадените в България защитни маски и защитни дрехи не отговаряли на упованията и стандартите. Затова контрактуваните количества, плюс една спомагателна доставка на защитни дрехи и шлемове за 156 000 евро, вероятно и до през днешния ден си стоят неизползвани в складовете на Бундесвера.
На въпроса за какво управляващите в Германия отдават толкоз огромно значение на тези покупко-продажби от канцлерството са дали отговор, че диалозите с задгранични сътрудници са поверителни, а от Министерството на защитата - че всичко е било законно.
В текста се напомня, че в корупционния показател на „ Трансперънси Интернешънъл “ България държи последното място в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР