Германското списание Focus изброява често срещани грешки, които пречат да

...
Германското списание Focus изброява често срещани грешки, които пречат да
Коментари Харесай

Глупавите грешки, които правим при настинка

Германското списание " Focus " изброява постоянно срещани неточности, които пречат да се отървем от настинката.

На първо място в листата на нарушаванията е злоупотребата със спрейовете за нос.

" Ако се употребяват прекомерно дълго, те могат да увредят лигавицата на носа и даже да провокират пристрастяване ", изяснява списанието, представено от БГНЕС.

Лекарите предлагат да не се употребяват спрейове за повече от една седмица: в противоположен случай лигавиците " привикват " с нормалната доза, което заплашва с хронична хрема и пристрастяване. Подчертава се също, че е значимо спреят да се отстранява от носа след издухване преди последваща приложимост, а флаконът би трябвало да се избърсва, с цел да се избегне внасянето на бактерии в носната лигавица.

Следващата неточност е прекомерно бързото намаление на температурата благодарение на лекарства.

" Топлината оказва помощ на имунната система да се оправи по-добре с патогените. По-високите температури форсират нужните защитни реакции ", се споделя в публикацията.

Авторите приканват температурата да не се намалява под 38 градуса при децата и под 38,5 градуса при възрастните.

Не бива също да се лишавате от отдих при простуда. В обявата се отбелязва, че приемът на медикаменти постоянно води до възприятие на облекчение, което ви кара да бързате и да се върнете към делата си. Трябва да се лекувате и в никакъв случай да не се връщате към спортни действия, до момента в който не се възстановите изцяло.

Четвъртата неточност е да отидете на сауна. Противно на общоприетото разбиране, тя не облекчава признаците на простуда, а единствено обърква терморегулацията на организма. Затова сауната може да се посещава единствено за попречване на болестта, а не за неговото лекуване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР