Германското правителство задейства първата формална стъпка към въвеждане на норма

...
Германското правителство задейства първата формална стъпка към въвеждане на норма
Коментари Харесай

Германия се подготвя да ограничи газа, ако Русия спре доставките

Германското държавно управление задейства първата официална стъпка към въвеждане на норма за потреблението на природен газ заради опасения от спиране на доставките от Русия. Днес министърът на стопанската система Роберт Хабек задейства " етапа на ранно предизвестие ", част от закона за изключителни обстановки с газа, който разказва стъпките за справяне с възможен дефицит, заяви Financial Times. В случай че страховете се осъществен, идващите стадии плануват газът в Германия да бъде стеснен първо за промишлеността.

Опасенията са в резултат на. Москва съобщи във вторник, че няма да " доставя газ гратис " за Европа, ден откакто страните от Г-7 единомислещо отхвърлиха настояването на съветския президент, което е в нарушаване на към този момент подписаните дълготрайни контракти. Държавната компания " Газпром " и централната банка на Русия би трябвало в четвъртък да показват на Путин механизъм по какъв начин на процедура могат да се правят заплащанията в рубли. Русия не е оповестила по кое време чака смяната да влезе в действие. Днес представителят на Кремъл съобщи, че това няма по какъв начин да се случи от на следващия ден, защото доставките и заплащанията лишават известно време. Русия обаче обмисля да изиска износът и на други първични материали като метали, зърно и торове да се заплащат в личната ѝ валута.
Кризисен проект
По време на първия от трите стадия, написани в немския проект за реакция при изключителни обстановки, се образува спешен екип от министерството на стопанската система, регулатора и частния бранш. Той ще следи размерите на вноса и запасите. При незадоволителни доставки държавното управление първо ще ограничи подаването към някои елементи от промишлеността, като ще приоритизира семействата, лечебните заведения и основни институции.

Една трета от потребяваните в Германия 100 милиарда куб. метра природен газ през предходната година се пада на предприятията. Половината от семействата в страната се отопляват на газ. Хабек акцентира, че за момента доставките от Русия се правят в естествените си размери, само че прикани хората и фирмите да понижат потреблението си с думите " всеки киловатчас е от голяма важност ".
Реклама
Миналата седмица и да е на процедура самостоятелна от съветския нефт до края на тази година. Берлин към този момент внася повече LNG, заради което пазарният дял на вноса на газ от Русия е понижен до 40% през последните седмици спрямо нормалните 55%. Страните от Европейски Съюз желаят да запълнят газохранилищата си на 80% от потенциала им до края на септември, с цел да подсигурят количества за зимата. Германските уреди сега са запълнени към 26.5%, откакто по-рано този месец доближиха най-ниско за последните четири години равнище от 24.6% по данни на Gas Infrastructure Europe.
Рискове
Дори без проблеми с доставките прогнозата е за инфлация от към 6.1% в страната, а при вероятно спиране тя може да доближи сред 7.5% и 9%. При такова развиване специалисти предизвестяват за риск най-голяма европейска стопанска система да изпадне в криза.

Липсата на елементи към настояването на Путин за заплащане в рубли, посредством което на процедура цели да заобиколи наложените наказания, доведоха до омаловажаване на заплахата за доставките в кратковременен проект. Днешните дейности на Германия до известна степен още веднъж подхраниха страховете. През деня цената на газа на европейския пазар се увеличи с 11% до 118 евро.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР