Германското правителство взе решение да ограничи възможностите за представители на

...
Германското правителство взе решение да ограничи възможностите за представители на
Коментари Харесай

Чуждестранна агитация в Германия – само след специално разрешение

Германското държавно управление взе решение да ограничи опциите за представители на непознати страни да вършат манифестации и предизборни пропаганди в Германия, съобщи на брифинг в Берлин представителят на външното министерство Мартин Шефер.

За да провеждат манифестации с живеещите в Германия свои жители, страните ще би трябвало да желаят особено разрешение от немските управляващи, излиза наяве от циркулярно писмо, разпратено до упълномощените в Берлин дипломатически представителства.

Шефер сподели, че Германия ще дава автоматизиран отвод, в случай че в съответната страна предстоят избори в идващите три месеца. Това предписание обаче няма да важи за страните от Европейски Съюз.

Говорителят призна пред кореспонденти в Берлин, че решението е взето в следствие от „ опита от последните месеци” и по-конкретно разногласието с Турция.

Германия разгласи през вчерашния ден, че няма да даде разрешение на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да изнесе тирада пред турсаката диаспора, когато отиде в Хамбург за срещата на Г-20.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР