Германското правителство все още не е излязло с единодушна позиция

...
Германското правителство все още не е излязло с единодушна позиция
Коментари Харесай

Das Erste: Призивите стават все по-гръмки, ала Германия никак не може да реши да бойкотира ли Олимпийските игри в Пекин

Германското държавно управление към момента не е излязло с единомислеща позиция по отношение на протеста на Олимпийските игри в Китай, оповестява Das Erste. Редица политици, по-специално министърът на вътрешните работи и шефът на немското външно министерство, обявиха, че се отхвърлят да отидат в Пекин, само че това са тяхни самостоятелни начинания. Берлин, въпреки това, продължава да мълчи, макар че времето изтича и апелите за решение стават все по-силни, споделя създателят на публикацията Филип Екщайн.

Олимпийските игри ще стартират в Китай след две седмици, отбелязва Das Erste. Редица страни взеха решение да им разгласят дипломатически протест. В същото време немските управляващи не престават да мълчат, макар че апелите за потребността от решение стават все по-силни, споделя създателят на публикацията Филип Екщайн.

„ Неизменно е това, че ние, като немско държавно управление, ще съгласуваме с нашите европейски сътрудници по какъв начин да реагираме във връзка с Олимпийските игри в Китай. И този развой никога не е приключен “, сподели немският канцлер Олаф Шолц преди две седмици. Оттогава обстановката не се е изчистила, отбелязва Das Erste.

Междувременно немският министър на вътрешните работи Нанси Фетър, която дава отговор и за спорта, сподели, че персонално тя няма да отиде в Пекин за Олимпиадата. Германският външен министър Аналена Бербок взе същото решение. Но тези самостоятелни начинания не могат да се преглеждат като позиция на Берлин.

И времето изтича, отбелязва Екщайн, тъй като Игрите ще стартират след две седмици. В началото на декември Съединени американски щати оповестиха, че няма да изпращат представители на държавното управление в Пекин. Американците приписват този ход на недоволството си от ситуацията с правата на индивида в Китай, по-специално от потисничеството на уйгурите, както и на демократичните деятели и публицисти в Хонконг.

Англия, Канада, Япония и Австралия се причислиха към дипломатическия протест. Датският външен министър също поддържа самодейността и изрази страдание, че Европейски Съюз не може да създаде обща позиция по този въпрос.

Сега Германия също би трябвало да поддържа своите сътрудници, споделя Майкъл Бранд, представител на фракцията на ХДС/ХСС за политиката в региона на правата на индивида: „ Страна, мощна като Германия, най-силната стопанска система в Европа, би трябвало да вземе отношение по този въпрос и няма право да се крие зад Европейски Съюз, зад ковид или нещо друго. По неговите думи, не би трябвало да се жертват правата на индивида в сгода на пазара, тъй като това наподобява като „ ликвидация на полезности в връзките с режим, който става все по-агресивен и по-твърд “.

Левите политици от своя страна са уверени, че дипломатическият протест няма да даде нищо. „ От политическа позиция протестите не вършат съвсем нищо и в последна сметка единствено вредят на спорта. Вярвам, че спортистите са заслужили уважението и поддръжката на политиците “, сподели Андре Хан, представител на лявата секта в Бундестага.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР