Германското правителство възнамерява да въведе план за действие при извънредни

...
Германското правителство възнамерява да въведе план за действие при извънредни
Коментари Харесай

Германия готви план за пестене на газ

Германското държавно управление има намерение да вкара проект за деяние при изключителни обстановки в границите на пет до 10 дни, с цел да обезпечи доставките на газ, заяви Die Welt във вторник, базирайки се на редица източници от енергийния бранш на страната.

Според вестника немското министерство на стопанската система е уведомило индустрията предходния ден за стъпките, които би трябвало да се подхващат, и че управляващите скоро ще разгласят " равнище на паника " за обстановката с доставките на газ . В същото време, съгласно Die Welt, това решение на управляващите може неотложно и доста да усили цените на газа за всички консуматори.
 В Русия позволиха цялостно прекъсване на Северен поток-1 поради
В Русия позволиха цялостно прекъсване на Северен поток-1 поради " механически проблеми "

Санкциите пречат на немска компания да поддържа турбините

Въпреки това няма точна информация за това с какъв брой може да се усилят цените на газа. Не е ясно и за какво вероятно решение за изключителните ограничения може да бъде оповестено в този момент, отбелязва вестникът. Според разнообразни оценки обаче при сегашната обстановка едно тричленно семейство в Германия може да се сблъска с спомагателни заплащания в размер на 2000 евро .

Властите на страната биха могли да прибягнат до подобен проект за деяние при положение на съществено понижаване на доставките на газ или дълготрайни механически проблеми със съответната инфраструктура или дълготрайни проблеми с доставките на газ. Die Welt изяснява, че " тревожното равнище " е последвано от " изключително равнище ", при което разпределението на газ не се прави посредством пазарни механизми, а централизирано.

По-рано във вторник EFE заяви, че Швеция, след Дания, е задействала първия стадий от проекта за незабавни доставки на газ за западните и южните елементи на страната в подготовка за възможни спирания на доставките на газ .
 Компанията-оператор на „ Северен поток 2 “ банкрутира
Компанията-оператор на „ Северен поток 2 “ банкрутира

Уволнените чиновници от швейцарския офис са 106…

Ден по-рано немският министър на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек призна, че обстановката с газа в страната през зимния интервал към момента е сериозна, и прикани за икономии на газ и за по-широко потребление на въглища за електроцентралите .

Съобщава се, че намаляването на доставките на " Северен поток " от страна на " Газпром " е породено от закъснение на ремонта на компресорните турбини на Siemens Energy.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР