Германското правителство възнамерява да разреши на жителите да купуват до

...
Германското правителство възнамерява да разреши на жителите да купуват до
Коментари Харесай

Германия разрешава на пълнолетните да купуват до 20 грама марихуана

Германското държавно управление има намерение да позволи на жителите да купуват до 20 грама марихуана в границите на политика за узаконяване на използването на канабис. Това заяви порталът RND.

Проектодокумент на Министерството на здравеопазването на Германия сочи, че управляващите имат намерение да разрешат продажбата на „ до 20 грама марихуана на лица над 18 години “, а концентрацията на психоактивното вещество тетрахидроканабинол в такива артикули „ не би трябвало да надвишава 15% “. В същото време оптималното наличие на веществото ще бъде лимитирано до 10 % за лица под 21 години, с цел да се „ предотвратят отрицателните промени в мозъка, породени от използването на марихуана “.

Освен това националното държавно управление ще позволи развъждането на „ до две растения “ канабис в домашни условия.

Продажбата на марихуана ще бъде позволена единствено в лицензирани магазини и аптеки. Географията на комерсиалните обекти ще бъде лимитирана и те няма да могат да бъдат ситуирани наоколо до учебни заведения или други институции, които работят с деца или младежи. Продажбата на синтетично създадени канабиноиди ще бъде неразрешена.

Консумацията на канабис от лица под 18 години е неразрешена.

Наказанията включват конфискация на канабиса, както и наложителни курсове по битка с наркоманията. Германските управляващи имат намерение също по този начин да запазят в действие възбраната за рекламиране на артикули, съдържащи марихуана, в това число в магазините и в интернет. Дизайнът на опаковките, в които ще се продава лекарството, би трябвало да бъде безпристрастен.

Легализирането на канабиса в Германия е заложено в съдружното съглашение за 2021 година

През август немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че в никакъв случай не е употребявал марихуана, което затрудни приемането на концепцията по време на съдружните договаряния. Според него използването на опиати има негативни последствия за здравето: „ Има хора, които са си изпушили мозъка “, сподели той. Въпреки това съдружните сътрудници считат, че легализирането на марихуаната ще докара до сполучлива битка с черния пазар и ще насърчи контрола върху качеството на продавания опиат. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР