Германското правителство възнамерява да наложи такса на всички потребители на

...
Германското правителство възнамерява да наложи такса на всички потребители на
Коментари Харесай

Германия слага такса върху сметките за газ на потребителите

Германското държавно управление има намерение да наложи такса на всички консуматори на газ, с цел да подкрепи доставчиците, които се борят с бързото повишаване на цените на вноса, излиза наяве от предложение, представено от Ройтерс.

Според източници от промишлеността и държавното управление, се чака законопроектът да бъде признат от Народното събрание на 8 юли, съобщи БГНЕС.

Говорител на министерството на стопанската система отхвърли да разяснява предлагането, само че съобщи, че министерството постоянно ревизира съществуващите принадлежности и дали те могат да бъдат допълнени.

Германия се бори да вкара ексклузивен механизъм преди 11 юли, когато 10 дни планувана профилактика на съветския газопровод " Северен поток 1 " ще спре изцяло доставките.

Експертите предизвестяват, че спирането може да се удължи, което ще изостри дефицита на газ и ще докара до още по-голямо повишение на цените.

Допълнителните разноски за подмяна на газа от Русия ще бъдат разпределени сред всички консуматори на газ по " транспарантна и недискриминационна " процедура посредством Trading Hub Europe - организация на операторите на газови мрежи.

Таксата ще оскъпи газа за всички, вместо тежестта да пада единствено върху избрани семейства, според от това кой е техният снабдител на газ.

Ако Народното събрание утвърди проекта, държавното управление ще може да вкара таксата вместо обща уговорка за поправяне на цените, която ще разреши на доставчиците сами да трансферират нарастванията на цените върху клиентите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР