Германското правителство ще въведе модерен билет за обществения транспорт“ във

...
Германското правителство ще въведе модерен билет за обществения транспорт“ във
Коментари Харесай

Германия удължава мярката за ползване на обществения транспорт срещу 9 евро на месец

Германското държавно управление ще вкара „ съвременен билет за публичния превоз “ във всички провинции. Това заяви министърът на превоза Фолкер Висинг пред публичната телевизия Deutschlandfunk, ден откакто изтече срокът на билета от 9 евро, като част от ограниченията за справяне с високите цени на горивата.  

Популярната скица, която разреши на германците да употребяват локален и районен публичен превоз за 9 евро на месец, завърши на 31 август.

„ Ще сложим на масата за разискване съвременен билет за публичния превоз, с който можем да кажем, че това държавно управление е прогресивно и също по този начин напредва в дейностите за климата и понижава излъчванията на CO2 в превоза “, разгласи Фолкер Висинг без да даде повече детайлности, написа Clean Energy Wire.

Неговият сътрудник - финансовият министър Кристиан Линднер добави, че „ откакто финансирането бъде изяснено, цената може да бъде избрана в 16-те немски провинции “.

Правителството даде билета от 9 евро сред юни и август в опит да компенсира възходящите разноски за гориво. От началото на продажбите през май са продадени към 52 милиона билета. Продажбите демонстрираха, че германците са подготвени да слязат от персоналните си транспортни средства и да употребяват публичния превоз, в случай че мярката бъде удължена. Това ще докара до доста понижаване на излъчванията на CO2 от превоза.

Мярката струваше на Федералното държавно управление 2,5 милиарда евро. По калкулации на Финансовото министерство, в случай че бъде продължена, тя ще коства 14 милиарда евро годишно на бюджета.

 „ Министърът на превоза ме убеди, че си коства мярката да бъде удължена “,  призна Линднер след съвещание на кабинета. Според него, бъдещият цифров билет може да бъде създаден на „ част от цената “, само че 16-те района в страната би трябвало да предложат проект. „ Когато въпросът за финансирането е явен, цената на билета може да бъде закрепена “, уточни Линднер. Така той трансферира отговорността на районните столици да измислят унифицирана тарифна система, разяснява изданието. „ Не може да се чака федералното държавно управление просто да постави пари на масата, в случай че провинциите нямат хрумвания по какъв начин би трябвало да наподобява новият билет “, поддържа го сътрудника му Висинг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР