Германското правителство се опитва да осигури бъдещето на двигателя с

...
Германското правителство се опитва да осигури бъдещето на двигателя с
Коментари Харесай

Рено: Автомобилните двигатели умират, бъдещето е електрическо

Германското държавно управление се пробва да обезпечи бъдещето на мотора с вътрешно горене, само че евентуално към този момент е прекомерно късно, предизвести основният изпълнителен шеф на „ Рено ”. Това е по този начин, тъй като производителите на коли към този момент са насочили милиарди вложения към акумулатори и водород.
Лука де Мео, основен изпълнителен шеф на " Рено "
По време на събитие на „ Политико ” Лука де Мео, който е и ръководител на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA), съобщи, че производителите на коли към този момент са дали отговор на проектите на Европейски Съюз да наложи политика за продажба на леки коли и микробуси с нулеви излъчвания от 2035 година - на процедура възбрана за продажба на нови замърсяващи коли, като са насочили милиарди евро към технологии за чисти транспортни средства.

" Не мисля, че има някой, който да създава изцяло нов мотор в Европа ", сподели де Мео. " Никой в Европа не създава от нулата нов мотор с вътрешно горене.... Всички пари отиват за електрически или водородни технологии. "

И трите съществени институции на Европейски Съюз поддържаха задачата на Европейски Съюз за нулеви излъчвания от CO2до 2035 година, само че закъснялата реакция на Германия, както и на Италия, България, Полша и Чехия, отсрочи окончателното утвърждение. Сега Берлин води директни договаряния с Европейската комисия за корекция, която би могла да обезпечи малка врата за електронните горива - синтетична опция на бензина и дизела.

Въпросът заплашва да се трансформира в тотална война в границите на блока преди срещата на върха на водачите на Европейски Съюз тази седмица.

Италия разшири настояванията на немското държавно управление, като изиска от Комисията да приготви обстоен обходен маршрут за продажбата на коли, работещи с всички въглеродно неутрални горива, в това число електронни горива и някои типове биогорива.

В послание към законодателите в Народното събрание в Рим министър-председателят Джорджа Мелони съобщи във вторник, че възбраната от 2035 година е " прекомерно идеологизирана " и предизвести, че напъните за екологизиране на националната стопанска система " ще ни доведат напряко до деиндустриализация ".

Франция и други страни обаче обявиха, че желаят да се придържат към първичното съглашение от 2035 година, както и Европейската комисия, която съобщи пред „ Политико ”, че няма да възобновява законодателството за екологичните коли, контрактувано предходната година.

Макар че някои производители на коли, в това число „ Рено ”, в началото бяха склонни да отсрочат датата за прекъсване на производството след 2035 година, множеството от тях към този момент оповестиха проектите си да преминат до 2030 г.към напълно електрически продажби в Европа.

„ Волво ”, „ Форд ” и „ Ауди ” са измежду фирмите, които оповестиха дефинитивни дати до няколко години за преустановяване на производството на други модели коли в Европа, с изключение на електрическите, което слага множеството огромни компании в промишлеността пред опцията да прекратят продажбите на замърсяващи коли на континента през идващото десетилетие. От „ Рено ” обявиха, че се готвят да оферират единствено електрически коли на континента до 2030 година

Вместо да се преоткрива моторът, главната цел е да се настигне Китай, който съгласно Де Мео е с десетилетие напред в технологиите за акумулатори за електрически автомобили.

Де Мео акцентира, че поддържа " софтуерната индиферентност ", което значи, че законодателството на Европейски Съюз за излъчванията не би трябвало да диктува метода, по който производителите на коли да реализират задачата за нулеви излъчвания през 2035 година В настоящия си тип разпоредбите на процедура значат, че единствено батериите и водородът са жизнеспособни други възможности на бензина.

Макар че понастоящем електронните горива са " нишово решение ", защото производството им към момента е минимално и промишлеността би трябвало да построи вериги за доставки, те са " опция ", съобщи изпълнителният шеф на автомобилната компания. " Както постоянно, започваме от нишата. "

Все отново основният изпълнителен шеф на „ Рено ” се съгласи, че електрическите транспортни средства са на път да се трансфорат в преобладаващо пазарно решение на предизвикването да се доближи до нулеви излъчвания.

Тенденцията за отвод от моторите е необратима, защото доставчиците, които имат десетки хиляди чиновници в цяла Европа, се отхвърлят от моторите с вътрешно горене, сподели той.

" Всички снабдители от първи ред [които дават съоръжение непосредствено на производителите на автомобили] изцяло се отхвърлят от вложение в мотори с вътрешно горене ", сподели той. " Ще видите, че вълната идва. " /БГНЕС

Брюксел / Белгия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР