Германското правителство съобщи, че руският президент Владимир Путин е уверил

...
Германското правителство съобщи, че руският президент Владимир Путин е уверил
Коментари Харесай

Путин е казал на Шолц, че Европа все още може да плаща руския газ в евро

Германското държавно управление заяви, че съветският президент Владимир Путин е уверил през днешния ден немския канцлер Олаф Шолц, че Европа може да продължи да заплаща за съветския газ в евро, а не в рубли, както неотдавна разгласи Москва, съобщи Франс прес.

Според представителя на немското държавно управление Щефен Хебещрайт Путин е уверил Шолц, че заплащанията от Европа през идващия месец "ще продължат да бъдат в евро и ще се превеждат, както нормално, към "Газпромбанк ", която не е подложена на наказания ", и че тя ще се погрижи за конвертирането в рубли.

Шолц е изискал от съветския президент писмени уточнения по какъв начин тъкмо ще става това.

Путин е разискал въпроса и с италианския министър председател Марио Драги, оповестяват от пресслужбата на Кремъл.

Путин е уведомил Драги за хода на договарянията сред съветските и украинските представители в Истанбул. Освен това той е разяснил по какъв начин ще се реализира преходът към разплащане в рубли за доставки на съветски газ, се споделя в оповестено от Кремъл известие.

Русия съобщи, че поради наложените от Запада финансови наказания има намерение да стартира да изисква заплащания в рубли вместо в нормалните евро или долари за енергийните си доставки, напомня Ройтерс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР