Германското правителство подготвя доставката на съветски танкове Т-72 в Украйна

...
Германското правителство подготвя доставката на съветски танкове Т-72 в Украйна
Коментари Харесай

Германия планира доставки на съветски танкове за Украйна чрез Словения

Германското държавно управление приготвя доставката на руски танкове Т-72 в Украйна през Словения на правилото на така наречен кръгообразен продан, оповестява DPA, базирайки се на източници.

Сделката планува Словения да даде част от танковете си на Украйна, а на собствен ред Германия се задължава да ги компенсира с бойни машини на пехотата (БМП) Marder и Fuchs. В Берлин считат, че украинците не би трябвало да минават образование за потребление на руските Т-72, защото те към този момент са на въоръжение в армията им. Както означават източници на DPA, Словения изисква като отплата освен Marder и Fuchs, само че и съвременни танкове Leopard 2, бронетранспортьори Boxer и Puma.

По-рано немският министър на защитата Кристин Ламбрехт разгласи пред телевизионните канали RTL и NTV, че Федерална Република Германия ще образова украински бойци за работа със западни отбранителни системи. Нидерландия има намерение да даде такива на Киев. Ламбрехт също по този начин удостовери, че Германия не може да доставя тежки оръжия на Украйна от личните си ресурси.

По-рано тази седмица канцлерът Олаф Шолц, след видеоконференция с присъединяване на западни водачи, съобщи, че личните запаси на немските въоръжени сили във връзка с доставките на оръжие за Украйна са значително изчерпани, само че Киев може да ги закупи от немските отбранителни концерни, които по-късно ще бъдат обезщетени. Междувременно първият посланик на Берлин Аналена Бербок акцентира по-рано, че Киев се нуждае от тежко въоръжение и че в този момент не е моментът за извинения по този въпрос./Дарик
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР