Германското правителство казва, че отпуска гаранция за заем от 7,5

...
Германското правителство казва, че отпуска гаранция за заем от 7,5
Коментари Харесай

Германското правителство предоставя на Siemens Energy гаранция за заем, за да помогне за обезпечаването на компанията

Германското държавно управление споделя, че отпуска гаранция за заем от 7,5 милиарда евро (8 милиарда долара) за енергийни технологии Siemens Energy като част от пакет за подкрепяне на компанията

От Associated Press 14 ноември 2023 година, 10:24 ч.

БЕРЛИН -- Германското държавно управление сподели във вторник, че отпуска гаранция за заем от 7,5 милиарда евро (8 милиарда долара) на компанията за енергийни технологии Siemens Energy като част от пакет от 15 милиарда евро за подкрепяне на компанията, значим състезател в прехода към възобновими енергийни източници.

Siemens Energy потърси помощ от държавното управление, защото се бори с проблеми в дъщерното си сдружение за вятърна сила Gamesa, в това число проблеми с качеството на конфигурирани преди този момент вятърни турбини.

Компанията съобщи на 26 октомври, че „ мощният растеж в приема на поръчки, изключително в някогашните газови и енергийни бизнес области, води до възходяща потребност от гаранции за дълготрайни планове. " Той сподели, че води договаряния с сътрудници, в това число държавното управление, за обезпечаване на достъп до гаранции, „ с цел да улесни упования мощен напредък “. Енергиен, промишлен конгломерат Siemens AG — който се отдели от Siemens Energy през 2020 година и резервира миноритарен дял в компанията — и с частни банки.

Министерството на стопанската система сподели във вторник, че предварителното изискване на държавното управление за помощ е „ всички заинтригувани страни да вземат участие по подобаващ метод в отбраната на компанията. “

Той сподели, че резултатът е пакет от 15 милиарда евро в гаранционни линии, от които частни банки ще обезпечат 12 милиарда евро, а Siemens Energy ще обезпечи останалото в договаряния с „ други заинтригувани страни “. Правителството се съгласи да поддържа банковите гаранции в размер на 7,5 милиарда евро.

Освен това Siemens Energy и Siemens AG възнамеряват да договарят за продажбата на дялове в взаимно дружество, което ще донесе към 2 милиарда евро за Siemens Energy, споделиха от министерството.

Siemens Energy няма да може да предлага дивиденти или да заплаща бонуси на управлението си, до момента в който ограниченията са в ход.

___

Следете отразяването на AP по отношение на проблемите на климата и околната среда на https://apnews.com/climate-and-environment < /p>

Водещи истории


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР