Германското правителство изрази подкрепа за генералния секретар на ООН Антониу

...
Германското правителство изрази подкрепа за генералния секретар на ООН Антониу
Коментари Харесай

Германия подкрепи шефа на ООН, след като Израел му поиска оставката

Германското държавно управление изрази поддръжка за генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш ден откакто негово изявление подразни мощно Израел и накара еврейската страна да изиска оставката му, съобщи ДПА.

Говорителят на кабинета Щефен Хебещрайт съобщи в отговор на журналистически въпрос на конференция в Берлин: " Генералният секретар на Организация на обединените нации, естествено, има доверието на немското държавно управление ".

Вчера породи напрежение, откакто Гутериш разкритикува безмилостните израелски бомбардировки и блокада на Газа след терористичното нахлуване на " Хамас " от 7 октомври, отбелязва ДПА. Той ги назова " очевидно нарушаване на интернационалното филантропично право " и " групово наказване " на палестинците.

Макар и да осъди терористичните офанзиви против Израел, той добави, че не са осъществени " във вакуум " и че палестинците от десетилетия живеят под " задушаваща окупация ".

Израелският непрекъснат представител в Организация на обединените нации упрекна Гутериш, че оправдава тероризма, и го прикани да подаде оставка.

" В момента ситуацията е доста напрегната, което се отразява на всички ни. Не мисля, че сходни претенции за оставка са подобаващи тъкмо в този момент ", сподели Хебещрайт.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР