Германското правителство е под засилващ се натиск да прекрати проекта

...
Германското правителство е под засилващ се натиск да прекрати проекта
Коментари Харесай

Засилва се натискът за пълно спиране на "Северен поток 2"

Германското държавно управление е под засилващ се напън да приключи плана " Северен поток 2 ", откакто съветският президент Владимир Путин призна отделилите се от Украйна Донецка и Луганска области и вкара съветски " мироопазващи " сили в тях, съобщи ДПА.

Германският канцлер Олаф Шолц беше притискан от съдружниците си да обещае, че газопроводът няма да бъде пуснат в деяние при положение на съветска инвазия в Украйна. Досега обаче той отхвърляше да се съгласи намерено, даже и по време на срещата си с президент на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом.

Пред радио " Дойчландфунк " министърът на храните и земеделието Джем Йоздемир и член на Партията на Зелените съобщи, че " Северен поток 2 " не може да продължи.

" Никога не съм разбирал смисъла на този план. Това е план, който директно цели да засегне Украйна и да усили зависимостта ни от съветския газ ", съобщи министърът, представен от Българска телеграфна агенция. На въпрос дали планът би трябвало да бъде спрян Йоздемир отговори: " Абсолютно ". Според Йоздемир Германия би трябвало да се обърне по интензивно към възобновимите енергийни източници.

Говорителят по външно политическите въпроси на опозиционните консерватори Юрген Харт също съобщи, че в сегашната обстановка тръбопроводът би трябвало да бъде спрян. " Смятам, че " Северен поток 2 " няма бъдеще. Изисквам той да бъде неотложно спрян ", сподели Харт.

" Трябва да се уверим, че прерязваме пъпната шнур, притока към нашето кръвообращение от Северен поток ", сподели и английският министър председател Борис Джонсън, представен от Прес асосиейшън.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР