Германското министерство на вътрешните работи каза, че е разрешило в

...
Германското министерство на вътрешните работи каза, че е разрешило в
Коментари Харесай

Германия иска да сложи край на 40-годишно законодателство

Германското министерство на вътрешните работи сподели, че е разрешило в някои случаи над здания на федералното държавно управление да бъде издигано знамето с цветовете на дъгата, съобщи "Асошиейтед прес ".

Агенцията отбелязва, че решението има за цел да покаже приемане на многообразието и да спре разискванията за неразбираемите правила по въпроса.

Вътрешното министерство съобщи, че издигането на знамето на дъгата "трябва да бъде обвързвано с съответна дата " - като провеждането на гей паради или годишнината от Стоунуолските протести в Ню Йорк на 28 юни 1969 година, съдействали за развиването на придвижването на ЛГБТ. То няма да бъде разрешено на някои национални празници и други дни.

Министерството сподели, че до момента не е имало предписание, което публично да позволява издигането на знамето, а това "често е водело до разисквания в предишното ".

"Ние сме съвременна и многообразна страна ", сподели вътрешната министърка Нанси Фезер. "Крайно време е ние, като държавни институции, също по този начин да покажем това по-ясно ", съобщи тя.

"Искаме дискриминирането против хора поради половата им еднаквост да спре във всички сфери на обществото ", сподели Фезер. "Искаме да покажем взаимност с всички, които към момента са подложени на изключване ", съобщи тя.

Правителството на немския канцлер Олаф Шолц, което пристигна на власт през декември, следва дневен ред на обществени промени. Коалицията, състояща се от три обществено демократични партии, предприе старания за унищожаване на криминализирането на "рекламирането " на процедури за аборт от лекари.

Управляващите също по този начин желаят да узаконят продажбата на канабис за развлекателни цели, да улеснят опцията за придобиване на немско поданство и да отстранен рестриктивните мерки върху двойното поданство.

Правителството желае да постави завършек на датиращо от 40 години законодателство, съгласно което транссексуалните хора би трябвало да получат психическа оценка и правосъдно решение, преди публично да сменят своя пол, а това да бъде сменено от нов "закон за самоопределението ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР