Германското издание Der Spiegel анонсира нови скандални разкрития от света

...
Германското издание Der Spiegel анонсира нови скандални разкрития от света
Коментари Харесай

Мащабни разкрития! Задава се разцепление в европейския футбол и край на ШЛ

Германското издание Der Spiegel анонсира нови скандални разкрития от света на футбола, които, в случай че са правилни, са напът да провокират сериозен трус. Става дума за нова порция забавни обстоятелства от нашумелите Football Leaks. Това са 18.6 млн. секретни документи, с които от Der Spiegel са се снабдили. От седем месеца насам над тях работят 60 публицисти от 12 страни. Първото настоящо разобличаване е обвързвано с желанието на много от европейските футболни грандове да се отделят в лично си състезание - Супер лига, която да започва от 2021 година Ако този план се осъществя, това ще означва завършек на съществуването на Шампионската лига.
Според информацията от Football Leaks проектът е това да бъде лига от 18 клуба, измежду които са Байерн (Мюнхен), Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Милан, Челси, Манчестър Сити, Ливърпул, Пари Сен Жермен и Ювентус. Към тези 11 отбора, които се водят като съществена движеща мощ на концепцията, биха се прибавили Атлетико Мадрид, Борусия (Дортмунд), Марсилия, Интер и Милан.

Game Over: A Guide to the New Football Leaks Revelations #footballLeaks #dirtydeals https://t.co/YEvqgNvYsC
— SPIEGEL ONLINE English (@SPIEGEL_English) November 2, 2018
През 2016 година управлението на Байерн е обсъждало концепцията с другите отбори. Освен това юристите на баварците са проучвали законен метод за излизане от Бундеслигата, както и метод да стопират играчите си за мачове на националния тим на Германия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР