Германското и британското консулство в Истанбул затвориха заради нарастващата заплаха

...
Германското и британското консулство в Истанбул затвориха заради нарастващата заплаха
Коментари Харесай

Германия, Великобритания и Нидерландия затвориха консулствата си в Истанбул

Германското и английското консулство в Истанбул затвориха поради възходящата опасност от атентат в най-големия турски град.

Ден по-рано същата мярка предприе и нидерландското консулство.

Причината за все по-големия риск за западняците са скорошните демонстрации в няколко европейски града, включващи и

" Генералното консулство на Германия ще остане затворено през днешния ден, 1 февруари, от съображения за сигурност ", оповестиха от институцията на страницата си в Инстаграм. Отменено е и приемането на визи и паспорти.

От своя страна английското министерство на външните работи актуализира своите рекомендации за пътешестване в Турция, издавайки предизвестие за заплаха от тероризъм.

" Съществува евентуален риск жители от западни страни да бъдат цел на офанзиви, изключително в огромните градове ", показват от ведомството.
 Турция предизвестява жителите си в Европа и Съединени американски щати за вероятни офанзиви
Турция предизвестява жителите си в Европа и Съединени американски щати за вероятни офанзиви

След като в редица страни беше изгорял Коранът

Отбелязва се нараснала опасност от терористични офанзиви против църкви, синагоги, посолства/консулства и други места, посещавани от жители на западни страни в Истанбул.

" Генералното консулство на Англия в Истанбул сега не е отворено като защитна мярка ", прибавят от английското Министерство на външните работи.

Посолството на за нараснал риск на " местата, които западняците постоянно посещават, изключително в регионите Бейоглу, Галата, Таксим и Истиклял (в Истанбул) ".

В неделя Министерството на вътрешните работи на Турция заяви, че ограниченията за сигурност са нараснали до най-високо равнище " след злокобните дейности против нашата свещена книга - Корана, в Швеция, Нидерландия и Дания ".
 Протести против изгарянето на Корана в ислямския свят
Протести против изгарянето на Корана в ислямския свят

Те минаха спокойно

Ведомството добави, че прави оценка на разследващите данни от страни, които са актуализирали своите рекомендации за пътешестване.

Датски, шведски и нидерландски крайнодесни групи неотдавна изгориха копия на Корана в символ на митинг против решението на Турция да блокира кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО.

Турция упрекна държавните управления, че разрешават сходни дейности, и предизвести своите жители за " вероятни ислямофобски, ксенофобски и расистки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР