Германското федерално министерство на икономиката и опазването на климата обмисля

...
Германското федерално министерство на икономиката и опазването на климата обмисля
Коментари Харесай

Der Spiegel: Германия обмисля да национализира участък от „Северен поток 2“

Германското федерално министерство на стопанската система и опазването на климата обмисля проекти за национализация на немския сектор от газопровода " Северен поток 2 " и свързването му с терминал за приемане на полутечен природен газ. Това заяви Дер Шпигел, базирайки се на свои източници.

Според него немското държавно управление желае да отдели немската част на газопровода от останалата и да я свърже с терминала за полутечен природен газ . " Северен поток 2 " към този момент е обвързван с разпределителната мрежа и секторът може да транспортира газ непосредствено до Южна Германия. Експертите обаче се притесняват, че повдигането и разделянето на тръбите ще сътвори проблеми за околната среда. Освен това сходна работа ще изисква спомагателни утвърждения.

Съществува и неустановеност във връзка с правата на благосъстоятелност. Nord Stream 2 AG е на ръба на банкрута и е назначен краткотраен шеф.

Но немските управляващи се опасяват най-вече от контрамерки от страна на Русия , по-специално от ответна национализация на собствеността на немски компании в Русия. Министерството на стопанската система към момента не е коментирало проектите, само че показва, че въпросът за потреблението на съществуващата инфраструктура за връзка с терминала за полутечен природен газ е значим фактор.

По време на ревюто SPIEF-2022 основният изпълнителен шеф на " Газпром " Алексей Милер съобщи, че " Северен недостатък 2 " е подготвен да доставя газ за Германия когато и да е.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР