Германският здравен министър Йенс Шпан призова във вторник за допълнителни

...
Германският здравен министър Йенс Шпан призова във вторник за допълнителни
Коментари Харесай

Германия е все по-близо до повече Covid ограничения и задължителни ваксини

Германският здравен министър Йенс Шпан прикани във вторник за спомагателни ограничавания , защото процентът на инфектираните с ковид в Германия доближи рекордно високо равнище и повече политици поддържаха наложителните имунизации , оповестява " Ройтерс ".

Седемдневната заболеваемост скочи до 399,8 на 100 000 души във вторник, демонстрират данни от Института по инфекциозни заболявания Робърт Кох, 16-ти следващ ден доближава рекордно равнище.

Тъй като броят на умрелите от COVID-19 в Германия наближава 100 000, Съединените щати предложиха в понеделник да се не пътува в страната .
 Германците ще бъдат
Германците ще бъдат " имунизирани, излекувани или мъртви " от COVID-19

" Ето за какво ние толкоз незабавно предлагаме имунизация "

Шпан сподели, че повече публични места би трябвало да бъдат лимитирани до тези, които са имунизирани или неотдавна възобновени от COVID-19 и също са имали негативен тест.

" Трябва да преместваме пациентите, защото отделенията за интензивно лекуване са цялостни и това не визира единствено пациентите с COVID-19 ", сподели той пред немското радио Deutschlandfunk.

В понеделник Шпан сподели, че до края на зимата съвсем всички в Германия ще бъдат " имунизирани, възобновени или мъртви ".

Съседна Австрия още веднъж наложи цялостно блокиране заради възходящия брой случаи. Шпан не изключи сходни стъпки в Германия , макар че сподели във вторник, че ще се взема решение район по район.

Много коледни базари бяха анулирани, изключително в мощно засегнатите райони Бавария и Саксония . Източната провинция Бранденбург реши, че децата към този момент не би трябвало да вървят на учебно заведение и стартира коледните си ваканции три дни по-рано.
 Германия записва нов връх по заболеваемост от COVID-19
Германия записва нов връх по заболеваемост от COVID-19

Близо 400 инфектирани на 100 000 души е седемдневната заболеваемост

Силата на четвъртата вълна на пандемията накара повече политици да поддържат наложителните имунизации , разграничителна тематика, която евентуално ще е дневен ред пред новото държавно управление на Германия. Само 68% от популацията е изцяло имунизирано.

Около 7,3% от жителите са имали бустер и до момента в който на доста места са се образували дълги опашки за трета доза, Шпан се опита да разсее опасенията по отношение на доставките.

" Задължителната имунизация не е нарушаване на гражданските свободи, а е причина, с цел да си върнем свободата ", написаха министър председателите на южните провинции Бавария и Баден-Вюртемберг във всекидневника Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Асоциацията на медицинските лаборатории ALM съобщи, че потенциалът за PCR тестване доближава своите граници в цялата страна на 86%, по отношение на 75% през миналата седмица, до момента в който броят на позитивните PCR проби е скочил с 31%.
 Европейски Съюз стартира спор за бустерни ваксини за свободно предвижване
Европейски Съюз стартира спор за бустерни ваксини за свободно предвижване

Европейска комисия би трябвало да показа предложение за придвижване с Covid пропуски, " цифров документ е от първостепенно значение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР