Германският Volkswagen Golf и неговите наточени версии GTI и R

...
Германският Volkswagen Golf и неговите наточени версии GTI и R
Коментари Харесай

Hyundai Veloster N и Volkswagen Golf R: Кой е по-бърз

Германският Volkswagen Golf и неговите наточени версии GTI и R са еталонните модели в своя клас, към чиито лидерски позиции обаче протягат ръка доста други марки. Един от последните, които се включват в тази борба, е южнокорейският тръст Hyundai, който изправи пред вездесъщия Golf своя Hyundai Veloster N. Журналистите от портала Edmunds събраха двата модела в един тест, с цел да дефинират най-бързия в тази настояща двойка пазарни съперници на пазара.

Тестовата стратегия на по този начин нареченото U-образно мил съревнование се разграничава от обичайното съревнование по права линия с класическия старт от място и ускорението на права с дължина 402 метра. В случая следва по-нататъшно ускоряване, прекъсване, последвано от завъртане към конус, по време на което се прави оценка успеваемостта на забавянето и управляемостта и борбата приключва с оценка на динамичността, когато колата се движи до финалната линия.

Предварителният любимец в това упражнение е Volkswagen Golf R, който е оборудван с 2.0-литров турбо бензинов мотор с мощ 315 конски сили, комбиниран със 7-степенна DSG роботизирана скоростна кутия. Предимството на модела не е в толковапо-голямата мощ и въртящ миг от 400 Нм, а в задвижването на всички колела. Защото Hyundai Veloster N е единствено с предно предаване.

В същото време под капака на " корееца " има и 2.0-литров бензинов турбо мотор, който създава мощ 275 к.с. и 377 Нм въртящ миг. Агрегатът е смесен с 8-степенна DCT роботизирана скоростна кутия. Ясно е, че задвижването на четирите колела и преимуществото в мощността на мотора са в интерес на Volkswagen, само че Hyundai е със 130 кг по-лек. Кой ще победи в тази конкуренция? Вижте.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР