Германският ветеран Филип Колшрайбер ще сложи край на кариерата си

...
Германският ветеран Филип Колшрайбер ще сложи край на кариерата си
Коментари Харесай

Филип Колшрайбер прекратява кариерата си след Уимбълдън

Германският деец Филип Колшрайбер ще постави завършек на кариерата си на " Уимбълдън " или по-рано, в случай че не премине квалификациите на шампионата от Големия шлем на трева в Лондон.

38-годишният тенисист се смъкна до 230-о място в международната класация, което го изпрати в пресявките, където той започва с победа против французина Грегоар Барер с 6:2, 6:2.

Уимбълдън стартира в понеделник идната седмица.

" Беше страхотна, прелестна кариера. Това ще бъде последният ми шампионат. Щастлив съм, че имам още един мач тук и може би ще влеза в главната скица ", съобщи германецът.

Колшрайбер завоюва осем трофеи в кариерата си, а най-хубавият му резултат в Големия шлем е четвъртфинал на " Уимбълдън " през 2012-а. Най-високото му класиране в международната класация е 16-о място също през 2012 година.

" Искам да завършва и това ще бъде специфичен миг. Аз съм повече от затворения вид хора и не желаех да споделям, че това е последният ми сезон. Ще се опитам да се любувам на всеки мач. Беше дълго пътешестване и имам фантастични мемоари ", сподели още Колшрайбер.
 Надал възнамерява да играе на
Надал възнамерява да играе на " Уимбълдън "

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР