Германският вестник Die Zeit, след американския вестник New York Times,

...
Германският вестник Die Zeit, след американския вестник New York Times,
Коментари Харесай

Die Zeit: Яхта, полска фирма, украинец, следи от взрив и… разследващите мълчат

Германският вестник Die Zeit, след американския вестник New York Times , също разгласява своя версия за събитията на детонациите на газопровода " Северен поток ". Кой нападна газопроводите " Северен поток "? Разследващите мълчат, а политиците се усещат зле осведомени , написа немското издание, което не изключва и интервенция под подправен байрак, с която да се хвърлят съмненията върху Украйна.

Според Zeit немските следователи още през септември са разкрили яхта , за която се допуска, че е била употребена в загадка интервенция. Яхтата е била наета от полска компания , а на борда й са открити следи от взривни субстанции .

Според немското издание този екипаж, състоящ се от шестима членове, водолази и доктор, е доставил и заложил експлозиви на дъното на Балтийско море, които са били употребявани за бойкот на газопровода.

Въпреки че наемателят на плавателния съд е посочен като украински жител , лицето, което стои зад диверсията, остава незнайно.
 Американското разузнаване приписа взривяването на
Американското разузнаване приписа взривяването на " Северен поток " на проукраинска група

Няма доказателства, че украинският президент е взел участие в интервенцията

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на украинската президентска канцелария, написа към този момент като реакция на обявата на New York Times, че Украйна не е забъркана в повредата на газопровода. Според поста му в Twitter Киев няма нищо общо с повредата и не разполага с информация за " проукраински диверсионни групи ".  Украйна няма информация кой тъкмо е забъркан , увери Подоляк, само че и насочи към съветските старания за дестабилизиране като цяло на района.

Три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември.

беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето.

По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода.

Няколко дни по-късно по оборудванията.

Както Швеция, по този начин и Дания, които, че са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.

Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година От своя страна Москва упрекна Запада и прикани да организира без значение следствие . Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.

През февруари американският проверяващ публицист и притежател на премията " Пулицър " кореспондент Сиймур Хърш заяви, че администрацията на. Москва и формалните съветски издания подеха тезата на Хърш на драго сърце и я преекспонираха като доказателство.
 Подоляк: Киев не е забъркан в офанзивата на
Подоляк: Киев не е забъркан в офанзивата на " Северен поток "

Украйна няма информация кой тъкмо е замесен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР