Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма опасност

...
Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма опасност
Коментари Харесай

Вътрешния министър на Германия с важно изявление за бежанска вълна

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер увери, че няма заплаха да се повтори всеобщата бежанска вълна от близо 1 милион души, които дойдоха в страната през 2015 година, съобщи DPА. По въпроса за повишаването на броя на мигрантите, които прекосяват Средиземно море и идват в Италия, министърът сподели, че повече не би трябвало да има политика на безсистемно допускане на хора.
Главният противник на канцлера Ангела Меркел на парламентарните избори идващия месец, водачът на социалдемократите Мартин Шулц, наскоро предизвести, че в страната може да има нова вълна бежанци поради нараствания брой на идващи в Италия.

Де Мезиер отхвърли опасенията, че тези бежанци ще продължат на север към Германия. " Първо, ние сме по-добре готови. Второ, Италия този път реагира друго. Трето, броят на бежанците в Италия не е толкоз висок, колкото се твърди ", съобщи немският вътрешен министър.

Той сподели, че броят на идващите в Италия бежанци внезапно е понижен през юли и август.
" Казахме напълно ясно на Рим, че не може повече да има политика на безсистемно допускане на хора и Италия го взе поради ", съобщи Де Мезиер.

Германският политик добави, че няма заплаха съглашението за бежанците сред Европейски Съюз и Турция да се разпадне.

" Анкара има собствен интерес в договорката с Европейски Съюз. Споразумението е в действие и в този момент нямам подозрение, че всеки ще продължи да се придържа към него ", съобщи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР