Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи, че е поискал разрешение

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи, че е поискал разрешение
Коментари Харесай

Германия ще удължи граничния контрол по границата с Австрия

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви, че е изискал позволение от Европейския съюз да бъде продължен граничният надзор на германско-австрийската граница, оповестява ДПА.

" Силно се надявам, че това искане на Германия, подбудено от политиката за сигурност, ще бъде задоволено ", сподели Зеехофер в Париж. Канцлерката Ангела Меркел поддържа през март запазването на граничния надзор, чийто период ще изтича на 12 май. Страните от Шенгенското пространство могат да правят надзор по вътрешните граници на Европейския съюз единствено когато има сериозна опасност за обществото или за вътрешната сигурност.

Германия вкара граничния надзор през септември 2015 година поради масирания приток на бежанци, влизащи от Австрия. Проверките се правят по трансграничните автомагистрали и на разнообразни места по границата.

" Ние бихме предпочели да има защита на външните граници на Европейския съюз, тъй че да не се постановат инспекции по вътрешните граници ", сподели Зеехофер на среща с френския си сътрудник Жерар Колон. " Но до момента в който не е обезпечена защита по външните граници, ние би трябвало да охраняваме и направляваме вътрешните граници на някои места ", добави той. Сега краткотраен надзор по вътрешните граници се прави в шест страни от Шенгенската зона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР