Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер даде на канцлера Ангела Меркел

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер даде на канцлера Ангела Меркел
Коментари Харесай

Поставиха краен срок на Меркел за проблема с мигрантите

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер даде на канцлера Ангела Меркел още две седмици, с цел да откри решение на равнище Европейски Съюз за преустановяване притока на мигранти.

Той заплаши, че в случай че този период не бъде спазен, ще подреди на граничната полиция да връща всички мигранти.

Партията на Зеехофер единомислещо реши да даде време на Меркел, с цел да откри решение на казуса. Очаква се немският канцлер да се опита да реализира договорка по време на срещата на върха на Европейски Съюз на 28-ми и 29-ти юни.

Тези събития могат да сложат завършек на властта на Меркел

Германия завършва с приема на бежанци от Гърция и Италия

Предната седмица Зеехофер даде на Меркел период от една седмица, която изтече през днешния ден. Ден по-рано вътрешните министри на Австрия, Германия и Италия обявиха, че ще образуват „ ос на искащите да се борят” с незаконната миграция в Европейски Съюз. Това беше обявено от австрийския канцлер Себастиан Курц.

German Chancellor Angela Merkel has accepted an end of June deadline to find a way forward over migration policy, sources say https://t.co/zOjKHZcPGe pic.twitter.com/LdMDmsdeYZ
— Bloomberg (@business) June 18, 2018
Меркел акцентира, че не желае Германия едностранно да стартира да връща мигранти на границите си - нещо, за което приканва вътрешният министър Хорст Зеехофер от Християнсоциалния съюз (ХСС) - обичайния баварски сътрудник на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел.

"Германия може да предложи на други страни членки на Европейски Съюз финансова помощ ,

в случай че те се съгласят да одобряват назад мигрантите, подали молби за леговище на тяхна територия ", означи Меркел.

Австрия предизвестява за нов мигрантски "маршрут на джамиите "

„ Аз съм благополучен за положителното съдействие, което считаме да развием сред Рим, Виена и Берлин – мисля, че е едно доста рационално съдействие, което ще способства за понижаване на незаконната имиграция в Европа”, съобщи Курц. Неговата страна ще поеме ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз след България от 1-ви юни.

Ще тръгнат ли мигрантите и през Черно море

Германският вътрешен министър Зеехофер съобщи - „ ние считаме, че тази ос е нещото, което ще ни помогне да се оправим с незаконната имиграция”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР