Германският Върховен съд отказа да разреши протест на противници на

...
Германският Върховен съд отказа да разреши протест на противници на
Коментари Харесай

Върховният съд в Германия забрани простест срещу мерките за COVID-19

Германският Върховен съд отхвърли да позволи митинг на съперници на наложените поради ковид ограничаващи ограничения, съобщи Ройтерс.
По-рано съд от по-ниска инстанция към този момент наложи възбрана на митинга, плануван за през днешния ден следобяд в Бремен. Очакваше се в центъра на града да се съберат 20 000 души.
Миналият месец немската полиция употребява водни оръдия и пикантен газ, с цел да разпръсне хиляди събрали се в Берлин протестиращи, недоволни от наложените ограничавания, напомня Ройтерс. Повечето германци одобряват въведените ограничавания, целящи да възпрат разпространяването на втората вълна на вируса. Критиците обаче декларират, че рестриктивните мерки нарушават гражданските права.
Лотар Вилер, шеф на националния институт за заразни заболявания "Роберт Кох " съобщи в четвъртък, че постигнатите през март и април триумфи в битката с пандемията са предиздвикали мнозина да се съмняват какъв брой тежък е ковид и даже дали съществува. Това значи, че мнозина към този момент не съблюдават задоволително съществено обществената отдалеченост и разпоредбите за карантина, на което се дължи настоящия растеж на броя на случаите
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР