Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че Турция не може

...
Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че Турция не може
Коментари Харесай

Габриел: Турция начело с Ердоган няма място в ЕС


Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че Турция не може да се причисли към Европейски Съюз, до момента в който на власт е президентът Реджеп Ердоган.

" Това не значи, че ние не ги желаеме, само че турското държавно управление при Ердоган се движи бързо в противоположна посока от това, което е Европа... Ясно е, че Турция в настоящето си положение няма да стане член на Европейски Съюз ", съобщи Габриел в изявление за вестник Bild.

По-рано министърът на външните работи на Австрия Себастиян Курц съобщи, че със настоящето управление присъединението на Анкара към Европейски Съюз не е допустимо и към 2023 година, когато ще бъде маркирана 100-годишнната от основаването на модерна Турция.

Отношенията сред Европейски Съюз и Турция са се утежниха след опит за въоръжен прелом в страната - Европейският съюз разкритикува реакцията на турските управляващи, всеобщите арести и други ограничения на Анкара и спря подготовката за отварянето на нови преговорни глави по присъединението на Турция към Европейския съюз, съобщи БГНЕС.
Особено се обтегнаха връзки сред Турция и Австрия, която упорства за преустановяване на договарянията за присъединението на страната към Европейски Съюз, както и с Германия, поради ареста на правозащитници в Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР