Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че е склонен някои

...
Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че е склонен някои
Коментари Харесай

Германия е склонна на смекчаване на руските санкции

Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че е податлив някои от наложените на Русия наказания да бъдат облекчени. Това може да стане при реализиране на помирение в Източна Украйна благодарение на миротворци на Организация на обединените нации, заяви „ Ройтерс “.

Габриел съобщи, че е нереалистично да се упорства за цялостно осъществяване на мирните Мински договорености, преди да се предложи на Москва известно облекчение на глобите.

Дипломатът означи, че към момента има фундаментални разлики към предлагането на Русия да се изпратят мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Източна Украйна, само че сподели, че намира концепцията за една от дребното реалистични благоприятни условия за реализиране на някакъв прогрес към преустановяване на насилието. Сраженията лишиха живота на към 10 000 души в Източна Украйна от 2014 година до момента.

Заради анексирането на Крим и спора в Източна Украйна връзките сред западните страни и Кремъл доближиха равнища, невиждани от Студената война насам.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР