Германският външен министър Зигмар Габриел ще предупреди страната си да

...
Германският външен министър Зигмар Габриел ще предупреди страната си да
Коментари Харесай

В Германия зоват за по-малка зависимост от САЩ

Германският външен министър Зигмар Габриел ще предизвести страната си да бъде по-самоуверена в разрешаването на външнополитически проблеми и по-малко подвластна от Съединени американски щати.

Това оповестява Ройтерс, базирайки се на извадка от тирада, която ще произнесе топ дипломатът на Германия. Световната информационна организация се базира на вестник " Зюддойче цайтунг ".

Традиционно тесните връзки сред Берлин и Вашингтон се обтегнаха, откогато президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп влезе в Белия дом през януари.

Габриел ще каже пред политици и държавни представители на събитие, проведено от фондация " Кьорбер ", че обичайна визия за Съединени американски щати, че има закриляща роля е почнала да " рухва " , добавя вестникът.

Топ дипломатът ще подчертае, че Съединени американски щати при Доналд Тръмп към този момент не извършват ролята си на световна политическа мощ като в предишното.

Съединени американски щати могат да стартират да гледат на Германия по друг метод от преди - като на съперник, ще разясни той.

Габриел ще каже, че Германия ще продължи да влага в партньорството си със Съединени американски щати, само че Германия би трябвало да бъде по-самоуверена щом стане въпрос за ползите си.

 Тръмп е по-голям проблем за германците от КНДР или Русия
Тръмп е по-голям проблем за германците от КНДР или Русия

17% пък от германците показват Турция, 10% - КНДР и 8% - Русия

Според него Берлин би трябвало да прокарва личните си ползи. Той ще даде образец със глобите против Русия, които Конгресът на Съединени американски щати одобри през лятото и които могат да обиден енергийните доставки за Германия , тъй като са ориентирани против съветските газопроводи.

Външният министър предизвестява и против преустановяване на нуклеарната договорка с Иран. Той счита, че това ще усили риска от война и ще засегне националната сигурност на Германия.

Той ще изтъкне, че Германия не може повече да си разреши да чака решения от Вашингтон или просто да реагира на тях, допълвайки, че Германия би трябвало да проучва къде има " различия " със Съединени американски щати.

Относно предложенията на френския водач Еманюел Макрон за основаването на парламент, бюджет и финансов министър на еврозоната, Габриел ще каже: " По финансовите въпроси бих желал французите да бъдат малко повече германци ".

Но Германия би трябвало да стане " по-френска " по въпросите на сигурността, и Европа може да реализира прогрес единствено в случай че Германия и Франция са единни , съгласно Габриел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР