Германският външен министър Зигмар Габриел подкрепи Мартин Шулц в искането

...
Германският външен министър Зигмар Габриел подкрепи Мартин Шулц в искането
Коментари Харесай

Зигмар Габриел не иска американски ядрени бойни глави в Германия

Германският външен министър Зигмар Габриел поддържа Мартин Шулц в настояването за премахване на американските нуклеарни бойни глави от Германия, оповестява TheLocal.de.

" Разбира се, че съм уверен, че най-сетне би трябвало да стартираме да приказваме за демилитаризация още веднъж ", разяснява Габриел в края на формалното си посещаване в Съединени американски щати.

" В тази връзка се съгласих с думите на Шулц, че би трябвало да се отървем от нуклеарните оръжия, които са в нашата страна ", добавя той.

Според непотвърдена информация има до 20 американски нуклеарни бойни глави в авиобазата на Бундесвера в Бучел.

AM @sigmargabriel in #Washington: intensives Gespräch mit Rex #Tillerson über #Nordkorea, #Iran, #Afghanistan, US-Sanktionen gg. #Russland. pic.twitter.com/GSJMmcoQcd
— Auswärtiges Amt (@AuswaertigesAmt) 29 август 2017 година

Миналата седмица Шулц разяснява на избирателен протест в Трир, че ще се бори за премахването на оръжията. " Като канцлер на Германия ще се наемам с премахването на нуклеарните оръжия, които се съхраняват тук ".

Лидерите на немската СДП играят ролята на пацифисти през последните месеци в опит да се разграничат от канцлера Ангела Меркел, която упрекват в подготвеност да извършва настояванията на Съединени американски щати по военни въпроси.

През март, откакто американският президент Доналд Тръмп прикани сътрудниците от НАТО да изпълнят уговорките си за бюджета, Габриел разказва задачата на НАТО за консумиране на 2% от Брутният вътрешен продукт като " изцяло нереалистична за Германия ".

 Меркел разгласи съдружните си сътрудници
Меркел разгласи съдружните си сътрудници

Никаква коалиция с Алтернатива за Германия и никаква коалиция с Левите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР