Германският външен министър Хайко Маас заяви, че очаква Русия да

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви, че очаква Русия да
Коментари Харесай

Ултиматум на Германия по случая с Навални

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че чака Русия да работи по отношение на случая с Алексей Навални в идващите дни, в противоположен случай Берлин ще разиска ответни ограничения с сътрудниците си, оповестява РИА Новости.
Според Маас нападението против е осъществено с потребление на интернационално неразрешен летален сътрудник за химическа война, съобщи БГНЕС.
На въпроса какъв брой сигурен е, че съветската страна стои зад обстановката с Навални, Маас отговори, че има доста индикации за това и затова съветската страна в този момент е изправена пред предизвикателство.
 НАТО желае от Русия да разкрие програмата за произвеждане на „ Новичок “ НАТО желае от Русия да разкрие програмата за произвеждане на „ Новичок “
НАТО упорства Русия да разкрие всички детайлности от програмата за произвеждане на токсични субстанции от групата " Новичок " пред Организа...
Ние разпореждаме огромни очаквания на съветското държавно управление в разрешаването на това тежко закононарушение. Ако то няма нищо общо с нападението, в негов личен интерес е да го потвърди с обстоятелства, добави Маас.
Навални е приет в болница в Омск на 20 август, откакто му прилошава в самолета. Въз основа на резултатите от проучванията омските лекари нарекоха главната диагноза метаболитно разстройство, което провокира внезапна смяна в кръвната захар. Все още не е ясно какво го е предизвикало, само че съгласно омските лекари не са открити токсини в кръвта и урината на Навални.
По-късно Навални е превозен със аероплан до Германия. В сряда немското държавно управление съобщи, базирайки се на военни лекари, че Навални е бил токсичен с вещество от групата токсични бойни сътрудници " Новичок ". В тази връзка Кремъл съобщи, че Берлин не е уведомил Москва за своите констатации, а съветското външно министерство акцентира, че Русия чака отговор от Германия на публично искане по тази обстановка.
В деня на хоспитализацията на Навални прокуратурата и полицията започнаха инспекциите си. От съветското посолство в Берлин обявиха, че чакат от немската страна най-бързия отговор на настояването на съветската генерална прокуратура от 27 август за правна помощ по делото Навални. Русия се интересува и желае да обясни обстановката, за това ни е нужна информация от Германия, която към момента не е налична, сподели Дмитрий Песков, прессекретар на съветския президент. Разследващи дейности по обстановката с Навални де факто не престават, в случай че се удостовери съществуването на отровно вещество, следствието ще бъде намерено и де юре, означи Песков. / БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР