Германският външен министър Хайко Маас призова Европейския съюз да се

...
Германският външен министър Хайко Маас призова Европейския съюз да се
Коментари Харесай

Хайко Маас сравни САЩ със змия удушвач

Германският външен министър Хайко Маас прикани Европейския съюз да се откаже от правилото на единомислещо решение, с цел да не бъде „ като зайче пред боа “ поради глобите, които Съединени американски щати вкарват.

Коментирайки връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, той разкритикува американския президент Доналд Тръмп поради изявленията му, че Европейски Съюз е зложелател на Съединени американски щати.

„ В случая с икономическите наказания или митата ние не можем да седим като зайче пред боа “, съобщи външният министър в изявление за „ Билд “.

Маас увери, че няма разцепление в европейските редици. Той подсети за сплотената реакция на Европейски Съюз против въведените от Вашингтон нови мита и излизането на Съединени американски щати от иранската нуклеарна договорка.

Според немския външен министър би трябвало да се промени метода, по който се взимат значимите външнополитически решения в Евросъюза, тъй като настоящите правила, основаващи се на единодушието, спомагат за повишаване на напрежението вътре в самия Европейски Съюз.

По-рано Маас подлага на критика американската външна политика, заявявайки, че комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати заплашва Германия, а стремежът на американците да повлияят на европейския енергиен пазар благодарение на наказания против Русия е недопустимо.

През юли президентът Доналд Тръмп съобщи, че Европейски Съюз са измежду съперниците на Съединени американски щати. Според него „ Европейски Съюз е също толкоз неприятен като Китай, единствено малко по-малко “.

Отношенията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз се изостриха поради излизането на Вашингтон от нуклеарната договорка с Иран, а също по този начин след въвеждането на мита върху стоманата и алуминия, внасяни от европейските страни. В отговор Брюксел наложи 25% мита на редица американски артикули. /РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР