Германският външен министър Хайко Маас отхвърли днес критиките във връзка

...
Германският външен министър Хайко Маас отхвърли днес критиките във връзка
Коментари Харесай

Ердоган ще посети Германия в края на септември

Германският външен министър Хайко Маас отхвърли през днешния ден рецензиите по отношение на планувано държавно посещаване в Германия на турския президент Реджеп Ердоган, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

"Аз считам, че ние би трябвало да се отнасяме уместно към определен държавен глава и тъкмо това направи немският президент ", сподели Хайко Маас пред публицисти в Берлин, потвърждавайки медийните известия, че Ердоган е поканен да посети Германия. Според информация на в. "Билд " от уикенда Ердоган ще направи държавна аудиенция в Германия в края на септември, която ще включва посрещане с военни почести и държавен прием.

Лидерът на партия "Зелените " Джем Йоздемир разяснява по този мотив, че Ердоган "не е естествен президент в една народна власт ". Външният министър Хайко Маас уточни, че съгласно него човек "трябва да приказва с хора, с които има доста открити въпроси ". "Ако Ердоган бъде посрещнат с цялостни почести като държавен посетител, отново ще можем да обсъдим неуместните въпроси ", уточни Маас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР