Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Берлин няма да

...
Германският външен министър Аналена Бербок заяви, че Берлин няма да
Коментари Харесай

Германия разреши изпращането на танкове в Украйна

Германският външен министър Аналена Бербок съобщи, че Берлин няма да застане на пътя на Полша, в случай че Варшава реши да изпрати в Украйна притежавани от нея танкове " Леопард ", съобщи Ройтерс.

На въпрос какво би станало, в случай че Полша изпрати свои танкове " Леопард 2 " на Украйна без немско утвърждение, пред френската телевизия LCI Бербок сподели, че " за момента въпросът не е бил поставян, само че в случай че бяхме запитани, ние не бихме поставяли спънки ". По-рано Полша съобщи, че ще изпрати свои танкове, създадени в Германия, в Украйна, даже в случай че Германия не направи същото, и уточни, че ще застане отпред на дипломатическите старания в Европа, в случай че Берлин не го направи, заяви ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма да стоим безучастно и да гледаме по какъв начин Украйна кърви до гибел “, написа полският министър председател Матеуш Моравецки в Tуитър. Коментарът му в неделя пристигна откакто френският президент Еманюел Макрон сподели, че не е изключено изпращането на френския главен военен танк " Льоклерк ". Британците към този момент оповестиха, че изпращат своите танкове " Чалънджър 2 " в Украйна. „ Що се отнася до " Льоклерк ", нищо не е изключено “, сподели Макрон на взаимна конференция с немския канцлер Олаф Шолц в Париж./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР