Германският в. "Зюдвест пресе" отдава настъпилото раздвижване по въпроса за

...
Германският в. "Зюдвест пресе" отдава настъпилото раздвижване по въпроса за
Коментари Харесай

САЩ притискат здраво Гърция заради Македония

Германският в. "Зюдвест пресе " отдава настъпилото оживление по въпроса за името на Македония на промяната на политическото управление в Скопие и акцентира, че "гръцкият министър председател Алексис Ципрас е подложен на мощен напън от Съединени американски щати по този спор ".

В своя обява, представена от гръцкото издание "Прото тематика ", немският вестник установи, че в разногласието за името на Македония има оживление и че то се дължи на съответно събитие, а точно на промяната на политическото управление в Скопие, откакто премиерския пост там е бил стихотворец от социалдемократа Зоран Заев.

"Зюдвест пресе " се стопира и на ролята на интернационалния медиатор по този спор Матю Нимиц, като акцентира обстоятелството, че "от 25 години насам той поставя старания по разпореждане на НАТО да посредничи в един спор, който доста мъчно може да бъде свестен от обществеността отвън Балканите ".

Това е въпрос, занимаващ съществено интернационалната дипломация, тъй като "става дума за спор с геополитически измерения, надхвърлящи доста съответния район ".



"Нимиц счита, че е доста покрай реализиране на задачата и намиране на решение. Правителствата в Скопия и Атина наподобява най-накрая са склонни да уредят този спор ", показва медията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР