Германският тенисист Ян-Ленард Щруф достигна за първи път в кариерата

...
Германският тенисист Ян-Ленард Щруф достигна за първи път в кариерата
Коментари Харесай

Ян-Ленард Щруф ще играе срещу Алкарас в първия си финал от сериите Мастърс

Германският тенисист Ян-Ленард Щруф доближи за първи път в кариерата си до край на шампионат от сериите " Мастърс " на АТП.

Щруф, " благополучен губещ " от квалификациите, отстрани Аслан Карацев (Русия) с 4:6, 6:3, 6:4 за 2:19 часа на полуфиналите на конкуренцията на клей в испанската столица Мадрид.

Германецът е първият " благополучен губещ ", който стига до край на шампионат от сериите Мастърс 1000. 33-годишния Щруф загуби от Аслан Карацев в последния кръг на пресявките с 4:6, 2:6 на 25 април, само че в този момент взе реванш. Двамата играха за първи път в кариерата си на полуфинал на шампионат от подобен сан.

Пред препълнения корт " Маноло Сантана ", Щруф загуби първия сет, само че беше по-агресивен във втория и третия сет, с цел да преодолее Карацев. 33-годишният немец записа 37 печелишви удара и три пъти проби подаването на противника си, с цел да стигне до втория си край на шампионат от АТП.

" Това е изумително, въобще не съм си го и помислял. Играх един край преди в Мюнхен 2021 година, само че нямаше аудитория поради КОВИД-19. Сега съм тук и има необикновено доста почитатели. Мисля, че в неделя също ще има доста аудитория. Изключително съм благополучен, че стигнах до край и също доста благополучен от успеха ", сподели Щруф след мача.

В разногласието за трофея Щруф ще се изправи против защитаващия купата си Карлос Алкарас (Испания), който по-рано през днешния ден отстрани Борна Чорич (Хърватия) с 6:4, 6:3 за 1:41 часа.

" Изиграхме необикновен мач на " Уимбълдън " предходната година и бях доста покрай това да го победя, само че той направи невероятни удари в тайбрека. Сега ще бъде друго. Това е в Испания, в Мадрид. Мисля, че той е 20-0 на испански клей кортове, тъй че ще бъде доста мъчно. Трябва да го опитам, другояче няма да имам късмет. Ще дам всичко от себе си, с цел да го победя и да печеля първата си купа ", сподели още германецът.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР