Германският спринтьор Паскал Акерман от тима на Обединените Арабски Емирства

...
Германският спринтьор Паскал Акерман от тима на Обединените Арабски Емирства
Коментари Харесай

Фотофиниш определи победителят в 11-ия етап на Джиро д`Италия

Германският спринтьор Паскал Акерман от отбора на Обединените Арабски Емирства завоюва след с фотофиниш 11-ия стадий на Обиколката на Италия, който бе от Камайоре до Тортона.Акерман изпревари с фотофиниш италианеца Джонатан Милан от отбора на Бахрейн и британеца Марк Кавендиш от Астана.

Германецът приключи с време 5:09.02 часа.Състезанието бе маркирано от отпадането поради рухване на британеца Тайо Гейгън Харт, който беше трети в генералното класиране. Той напусна надпреварата, откакто бе спретнат в кола за спешна помощ. 

Друг британец - Герайнт Томас, който е съотборник на Харт в Инеос, резервира розовата фланелка на водач, само че също се озова не земята в рухването на Тао Харт. С тях се сгромоляса и огромния им съперник - вторият в класирането Примож Роглич. Друго тежко рухване се случи единствено минути по-късно, когато колоездачът на Мовистар Оскар Родригес се разруши в дирек, а по-късно срещна и външната стена на къща. Испанецът остана да лежи дълго на земята

Герайнт Томас води в генералното красиране с общо време 44:35.35 часа, а единствено на две секунди зад него е словонецът Примож Роглич от Йъмбо-Висма. Трети е португалецът Жоао Педро Алмейда от тима на ОАЕ, който е на 22 секунди зад лидера.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР