Германският шампион Байерн Мюнхен играе при срещу Борусия Дортмунд в

...
Германският шампион Байерн Мюнхен играе при срещу Борусия Дортмунд в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Дер Класикер - Байерн 1:0 Борусия Дортмунд, кошмарна грешка на Кобел

Германският първенец Байерн Мюнхен играе при против Борусия Дортмунд в следващото издание на Дер Класикер от 26-ия кръг в Първа Бундеслига. Даю Упамекано откри в 13-ата минута след огромна неточност на вратаря Грегор Кобел. Интригуващият конфликт сред двата най-силни тима в последните години в първенството може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата.

Двата тима влизат в мача между тях на разстояние една точка. Любопитното е, че баварците са на пункт от противника след изиграването на 25 кръга.

Байерн загуби последния си мач от шампионата от Байер Леверкузен с 1:2 като посетител. Поражението докара до треньорска рокада в немския първенец, който гони 11-а поредна купа на страната. Промяната за мнозина бе изненадваща на фона на това, че се случи преди края на сезона, а мюнхенци изглеждаха в положително положение като цяло – на точка от върха и на 1/4-финал в Шампионска лига, където ги чака първенецът на Англия Манчестър Сити. На треньорското кормило на „ Алианц Арена “ застана Томас Тухел – някогашният ментор на Дортмунд ще дебютира отпред на баварците точно против „ жълто-черните “ в събота.

От своя страна Борусия е един от най-силно играещите тимове в Европа от началото на 2023 година. Съставът на Един Терзич справедливо води в подреждането в Бундеслигата, откакто записа девет победи от 10 изиграни срещи след подновяването на сезона – единствената издънка пристигна при гостуването на Шалке 04, приключило при тъждество 2:2. Дортмунд до известна степен има преимущество в борбата за купата с Байерн и заради обстоятелството, че няма повече мачове до края на сезона в Шампионската лига – отборът отпадна на осминафиналите в конкуренцията след проваляне от Челси с общ резултат 1:2.

Байерн изпусна успеха в първия мач сред двата тима през октомври предходната година, когато дуелът на „ Сигнал Идуна Парк “ приключи при тъждество 2:2, откакто мюнхенци водеха с 2:0 до 74-та минута. Голове на Юсуфа Мукоко и Антони Модест в петата минута на добавеното време обаче донесоха точката за Терзич и компания.

/ /

Гостите от Дортмунд стартираха надъхано срещата, въпреки че домакините първи стигнаха до статично състояние, само че след ъгловия удар не произлезе нещо рисково. „ Вестфалци “ насочиха първия удар към една от двете порти, само че изстрелът на капитана Марко Ройс в осмата минута бе блокиран.

LIVE |

1:0 Даю Упамекано 13'

Първа Бундеслига, 26-и кръг

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР