Германският производител Opel излезе за първи път на печалба след

...
Германският производител Opel излезе за първи път на печалба след
Коментари Харесай

Opel най-после носи печалба след близо 20 години на загуба

Германският производител Opel излезе за първи път на облага след близо 20 години. Компанията дружно с нейното английско поделение Vauxhall са на плюс от 502 млн. евро при започване на втората половина на годината, откакто през юни 2017 година загубите бяха 179 млн. евро. Реултатът за същия интервал на 2016 г.беше още по-лош – 257 евро загуби.

Под управлението на новия си притежател – френската група PSA, обаче Opel се оправя чудесно, като главната заслуга за това са ограниченията, въведени от основния изпълнителен шеф на алианса Карлос Таварес.
Германската компания се раздели с 3700 чиновници, а следва това да бъде направено с най-малко още толкоз. Като цяло разноските на Opel понижиха с 28%, а производството на всяка кола поевтиня с към 300 евро. Преминаването на френски платформи и мотори ще разреши разноските по произвеждане на автомобил да спаднат със 700 евро на численост.
Самата PSA също регистрира отлични резултати за първите 6 месеца на годината. Нейната чиста облага се е нараснала с 18%, а оборътът - с 40%. Това се дължи най-много на отличното показване на на пазара на моделите 3008 и 5008.
Като цяло френският алианс регистрира 38% увеличение на продажбите, като за първото полугодие те са 2,18 млн., а преди година бяха 1,58 млн. За тези резултати сериозен принос има и Opel, който е продал над 935 000 нови коли от началото на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР