Германският производител на оръжия Rheinmetall е готов значително да увеличи

...
Германският производител на оръжия Rheinmetall е готов значително да увеличи
Коментари Харесай

Германия иска да произвежда HIMARS

Германският производител на оръжия Rheinmetall е подготвен доста да усили производството на танкови и артилерийски муниции, с цел да задоволи мощното търсене в Украйна и Запада, и може да стартира да създава ракетни системи за залпов огън HIMARS в Германия, сподели изпълнителният шеф на компанията Армин Папергер пред Ройтерс.

Той приказва дни преди шефовете на немската отбранителна промишленост да се срещнат за първи път с новия министър на защитата Борис Писториус, макар че точната дата към момента не е оповестена.

Организирайки срещата Писториус има за цел да сложи началото на договаряния за това по какъв начин да се форсира снабдяването с оръжия и да се усилят доставките на муниции в дълготраен проект, откакто съвсем една година дарения на оръжия за Украйна изчерпаха запасите на немската войска.

Rheinmetall създава необятна гама от отбранителни артикули, само че евентуално е най-известен с производството на 120-милиметровото оръдие на танка " Леопард 2 ".

" Можем да произвеждаме 240 000 муниции за танкове (120 mm) годишно, което е повече от нуждата на целия свят ", сподели Папергер в изявление за Ройтерс.

Капацитетът за произвеждане на 155-милиметрови артилерийски снаряди може да бъде повишен до 450 000 - 500 000 годишно, добави той, което ще направи Rheinmetall най-големият производител и на двата типа муниции.

Търсенето на тези муниции набъбна след нахлуването на Русия в Украйна предишния февруари освен заради всеобщата им приложимост на бойното поле, само че и защото западните военни запълват личните си ресурси, подготвяйки се за " нараснала опасност от Москва ".

В същото време Rheinmetall договаря с Lockheed Martin, американската компания, произвеждаща ракетни системи за залпов огън HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), които се употребяват интензивно от украинските войски, сподели Папергер.

" На Мюнхенската конференция по сигурността ние се стремим да реализираме съглашение с Lockheed Martin за пускане на производството на HIMARS (в Германия) ", сподели той, имайки поради годишната среща на политически и отбранителни водачи в средата на февруари.

" Разполагаме с технологията за произвеждане на бойните глави, както и за ракетните мотори - и имаме камионите, на които да инсталираме установките ", сподели Папергер, добавяйки, че договорка може да провокира вложения от няколкостотин милиона евро, от които Rheinmetall ще финансира съществена част.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР