Германският производител на електрически автомобили Next.e.Go стана жертва на все

...
Германският производител на електрически автомобили Next.e.Go стана жертва на все
Коментари Харесай

От завод за €140 милиона в Ловеч до фалит: Германската Next.e.Go изпадна в несъстоятелност

Германският производител на електрически коли Next.e.Go стана жертва на все по-евтините и налични електрически автомобили от Китай и на мощната конкуренция в родна Германия. Малката компания от Аахен, която имаше проекти да построи цех в българския град Ловеч, а по-късно и фабрика в Северна Македония, разгласи неплатежоспособност, оповестяват немските медии.

Всъщност, това се случва за повторно след банкрут на компанията от 2020 година, припомня WirtschaftsWoche, допълвайки, че обстановката през днешния ден не наподобява по никакъв начин оптимистична, въпреки да следва " преструктуриране " под управлението на краткотраен синдик. От компанията показват като причина за банкрута " неподходящата пазарна среда ". Какво е бъдещето за близо 320-те чиновници, към момента не е ясно, написа локалното издание Electrive.
 Вместо цех за €143 милиона в Ловеч, немската Next.e.GO ще строи фабрика за електрически автомобили в Северна Македония
Вместо цех за €143 милиона в Ловеч, немската Next.e.GO ще строи фабрика за електрически автомобили в Северна Македония

Отказа ли се дефинитивно компанията от България?

Next.e.Go дебютира на борсата предходната година, само че от този момент цената на акциите на сдружението непрестанно пада.
 Снимка 537896
Провалените проекти в България и освен

Германската компания предвиждаше разгръщане и основаване на няколко дребни завода, в които да създава модела си Life - градски електрически автомобил със 77 к.с. и дребна 21-киловатчасова батерия, задоволителна за 125 км пробег, както и появилия се преди две години e.wave X. Фабриката в България трябваше да бъде построен в Ловеч, в границите на някогашния цех " Балкан ". Обявената гръмко инвестиция у нас трябваше да възлиза на €143 милиона.

От българския цех компанията трябваше да изкарва по 30 000 автомобила годишно. Трябваше да даде работа и на над 1000 души.

След известно време изпълнителният шеф на стартъпа Али Везвай обяви пред Reuters, че компанията му пренасочва фокуса си към строителството на три нови микрозавода в Европа и Съединени американски щати. Той изясни, че e.GO се е насочила към евтиния сегмент, защото огромните производители на коли значително преследват водачеството на Tesla, насочвайки се към премиум и първокласните пазари.

" Няма потребност да се опитваме да наливаме водата там. Ако погледнете градския сегмент, който обслужваме, точно той към момента е незадоволително обслужван ", разяснява Везвай.

От компанията оповестиха, че стартират подготовка на създаване на фабрика в Северна Македония, което би трябвало да стартира през 2024 година. Това обаче по този начин и не се случи.
 Next.e.Go отваря завода си в Ловеч при започване на 2024-а
Заводът за електрически автомобили в Ловеч ще проработи при започване на 2024-а

Базата у нас ще бъде " близнак " на главната фабрика на компанията в Германия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР