Германският производител на автомобили потвърди, че ще пусне още нови

...
Германският производител на автомобили потвърди, че ще пусне още нови
Коментари Харесай

Какво ще се случи с комбитата на Audi, когато марката се откаже от ДВГ?

Германският производител на коли удостовери, че ще пусне още нови напълно електрически модели до 2026 година, преди изцяло да спре да произведжда транспортни средства, задвижвани от мотори с вътрешно горене. Последното се чака да се случи през 2033 година. Този проект обаче включва и забавен набор от електрически автомобили, които ще се появят в околните години.

По време на скорошно изявление за Top Gear, шефът на Audi за проучвания и развиване Оливър Хофман сподели, че марката ще има електрически коли във всичките си съществени сегменти, като това ще се случи до 2027 година Това значи, че ще има електрически автомобили с размери като A3, A4, A6, A7 и A8, както и голям брой ел. кросоувъри с сходен размер.

Въпреки че детайлностите за доста от плануваните електрически автомобили на Audi остават в загадка, Top Gear попита Хофман дали гамата на компанията ще продължи да включва комби модели, които обичайно се отбелязват, като Avant. И топ-мениджърът даде доста окуражаващ отговор.

„ Вижте нашата идея A6 e-tron. Това дава доста, доста ясна визия за нашите идни коли “, сподели той. „ Мисля, че Audi значи Avant и Avant значи Audi. И в действителност RS6 Avant е сполучлив и ще продължи да бъде подобен и в електрическата си версия. ”

Изглежда, че Audi също е отворена към концепцията за електрически градски коли, като преди този момент си играеше с концепцията посредством стартирането на концепцията AI:ME. „ Имаме явен фокус върху градските коли “, сподели шефът на R&D отдела. „ Ние мислим ексцентрично. Виждаме огромно търсене на дребни коли в електрическия свят. “

От други източници знаем, че Audi работи върху нещо, което назовава Project Artemis, което ще докара до сериен електрически автомобил, който ще служи като електрически еквивалент на A8. Що се отнася до бъдещето на TT и R8 в електрическата епоха? Е, Хофман беше много по-несловоохотлив.

„ ТТ беше огромна изненада “, сподели той. „ Не е най-бързата спортна кола, само че с неочакван и неповторим дизайн. R8 е същински суперавтомобил, само че беше и изненада. Още нямаме съответно решение за тези два модела, само че можем да ви изненадаме в бъдеще. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР