Германският производител на автомобили Daimler изглежда се е решил на

...
Германският производител на автомобили Daimler изглежда се е решил на
Коментари Харесай

Камионите Mercedes-Benz скоро може да са с етикет Made in China

Германският производител на коли Daimler наподобява се е решил на съществена смяна в своя бизнес. Производителят на Mercedes-Benz възнамерява да създава камионите си в Китай във фабрика на локален сътрудник. Това оповестява организация " Ройтерс ", позо нанайки се на документ, с който разполага.

Планът планува усилване на партньорството сред Daimler и китайският му джойнт-венчър сътрудник Beiqi Foton Co Ltd и идва месец след изкупуването на 5-процентен дял в немската компания от страна на китайската Beijing Automotive Group Co Ltd.

" Преместването на камионите с марка Mercedes-Benz е планувано от дълго време и няма нищо общо със скорошното пазаруване на дял от страна на групата BAIC ", разяснява източник на " Ройтерс ".

Още през 2016 година тогавашният началник на бизнеса с камиони в Daimler показа пред немска медия, че компанията възнамерява да стартира произвеждането на тежките камиони Actros в Китай до края на десетилетието. Оттогава не са давани повече детайлности за този проект.

Според него Beijing Foton Daimler Automotive ще добави немските камиони към своята поточна линия, която се употребява на първо място за производството на камиони с марката Auman. Китайският сътрудник възнамерява за отвори трета фабрика с годишен потенциал от 60 000 камиона и да усили потенциала на втората си на 100 000 коли годишно спрямо досегашните 60 000.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР