Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер увери партньорите в НАТО от Балтийския

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер увери партньорите в НАТО от Балтийския
Коментари Харесай

Президентът на Германия: Ще оказваме военна подкрепа на Литва, Латвия и Естония

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер увери сътрудниците в НАТО от Балтийския район – Естония, Латвия и Литва, че Берлин ще им спомага във военно отношение, по време на днешната си аудиенция във военновъздушната база Емари в Естония, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

„ НАТО е в подготвеност да пази всеки квадратен сантиметър от територията на Алианса “, сподели Щайнмайер. " Стоим паралелно с балтийските страни и подсигуряваме поддръжката си. В това отношение на Германия може да се разчита “, добави президентът на Федералната република.

В момента Германия, дружно със Съединените щати и Англия, има максимален боен контингент на Източния фланг на НАТО, сподели Щайнмайер.

Президентът на Федерална Република Германия беше в Емари, на 40 километра югозападно от естонската столица Талин, с цел да се срещнем на място със взаимната задача на страната му с Англия, която цели отбрана на въздушното пространство над трите балтийски републики.

„ Тук съм също по този начин, с цел да изразя сърдечна признателност към бойците за задачата, в която взимат присъединяване “, акцентира президентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР