Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер положи венец на военния мемориал Кенотаф

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер положи венец на военния мемориал Кенотаф
Коментари Харесай

Германският президент положи венец в Лондон в знак на помирение

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер постави венец на военния мемориал Кенотаф в центъра на Лондон във връзка стогодишнината от примирието, с което се поставя завършек на Първата международна война, съобщи ДПА.

Щайнмайер е първият немски водач, присъединил се в английската гала в памет на починалите. Той поставя венеца " от името на немския народ в исторически акт на помиряване ", съобщи английското държавно управление преди церемонията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Щайнмайер дойде дружно с принц Чарлз, който постави първия венец от името на майка си, 92-годишната кралица Елизабет Втора, която наблюдаваше церемонията от балкон наоколо.

Траурният акт беше последван от двуминутно безмълвие. Подобни церемонии се състояха в десетки градове и села в цяла Англия, отбелязва Асошиейтед прес.

Принцовете Уилям и Хари и други членове на кралското семейство също поставиха венци на Кенотафа, както и премиерката Тереза Мей и други водещи политици. Венец беше положен и от името на 97-годишния принц Филип, брачна половинка на кралица Елизабета Втора, само че смият той не присъстваше.

" Сто години след замлъкването на пушките на Западния фронт, всеки един от нас може да спре и да намерения за големите саможертви, които мнозина са създали ", написа Мей в Туитър преди церемонията. По-рано тя съобщи, че наличието на Щайнмайер " демонстрира смисъла на това събитие, 100 години след края на Първата международна война ".

Кенотафът, в превод от гръцки " празен гроб ", е монумент на над 1 милион английски военни, починали във войните в новото време, в това число 900 0000 починали през Първата международна война, напомня ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР