Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер осъди днес най-новите севернокорейски ракетни изпитания.

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер осъди днес най-новите севернокорейски ракетни изпитания.
Коментари Харесай

Германия: Северна Корея да спре ракетните изпитания

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер осъди през днешния ден най-новите севернокорейски ракетни тествания. Щайнмайер, който е на публично посещаване в Южна Корея, прикани Пхенян неотложно да спре да изстрелва ракети, съобщи ДПА.

От началото на годината Северна Корея извърши невиждан брой ракетни опити, а поредицата изстрелвания през последния ден утежни доста обстановката, съобщи немският президент след диалози с южнокорейския си сътрудник Юн Сук-йол.

Според Сеул от сряда Пхенян е изстрелял към намерено море десетки ракети, в това число такава с обхват от няколко хиляди километра и на която може да бъде поставяна нуклеарна бойна глава.

" Тази ескалация е неприемлива и за нея е виновен само режимът в Пхенян ", сподели Щайнмайер. Той означи, че най-новите севернокорейски ракетни опити " нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и заплашват интернационалната сигурност ".

Германският президент прикани Северна Корея да " извърши всички решения на Съвета за сигурност "   и да " стартира съществени договаряния " за закриване на нуклеарната си стратегия.

Германия изпитва огромно почитание към неуморните старания на Южна Корея да възобнови договарянията за денуклеаризация на Севера, сподели Щайнмайер и увери Сеул в поддръжката на Берлин за този развой.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР